Tænk over dit mobilforbrug når du skal vælge ny udbyder

Det er næsten umuligt at købe ny mobiltelefon i dag, uden at man også får et nyt telefonabonnement med i prisen. Dette skyldes at mange vælger at købe deres nye smartphone på afbetaling, da priserne på de nyeste modeller oftest er højere, end hvad man lige kan betale.

Der findes mange forskellige telefonabonnementer på markedet, derfor skal man tænke over sit egentlige forbrug før man blot vælger den første og bedste udbyder. Der er ingen grund til at betale for meget for sit mobilabonnement, derfor skal man tænke over ting såsom forbrug af tale, sms, mms, data og udlandstelefoni.

Derudover skal man tænke over, om man ønsker at få nogle ekstra fordele med i sit telefonabonnement, der findes en lang række streamingtjenester, kan man købe med når man køber ny mobiltelefon. Det handler derfor om at kigge sig grundigt for, så man kan tilpasse sit køb.

Telefonabonnementer er ikke længere hvad de var for 10 år siden

Ser man tilbage i tiden, havde man ikke brug for data og hurtigt 4G netværk for at kunne bruge sin mobiltelefon. Dengang var det vigtigste i telefonabonnementer, at man kunne ringe og skrive til andre, da dette var de funktioner ens mobiltelefon havde.

I dag fungerer smartphones som en slags minicomputere, der kan bruges til alt lige fra at sende sms til at se film på internettet. Mange bruger deres smartphones på farten, hvorfor telefonabonnementer også skal kunne følge med her.

Dét som mange forbrugere oftest kigger efter når de skal købe ny telefon med tilhørende abonnement, er naturligvis hvor meget data der følger med. Har man et stort forbrug, kan man få helt op imod 30 GB data, hvorimod andre kan nøjes med kun 2 GB, hvis de ikke bruger deres smartphones internet udenfor hjemmet.

Hold styr på dit forbrug og vælg dét telefonabonnement, der passer til dig

Der er som tidligere nævnt ingen grund til at betale for mere end man bruger. Ønsker man derfor at købe ny smartphone, eller blot ønsker at skifte telefonabonnement, kan man altid starte med at overvåge ens månedlige forbrug.

Lav en sammenligning over to eller tre måneder med dit nuværende abonnement og regn ud, hvor meget du i gennemsnit bruger af data, tale og streamingtjenester. På denne måde kan du nemt vælge mellem de mange telefonabonnementer, således at du tilpasser dit køb til noget du rent faktisk kan bruge.

Især mange unge tænker ikke over, at et dyrt mobilabonnement er med til at forhøje den månedlige betaling, når man køber en smartphone på afbetaling. Derfor får mange studerende et chok når regninger på mere end 500 kroner dukker op – så bliver det et stramt halvt år fremefter.